Начини и срокове на доставка.

Доставката на продукти се осъществява чрез куриерска услуга, избрана по наша преценка, и до адреса, посочен при подаване на поръчката. Задължително е попълването на две имена, актуален телефон и точен адрес за доставка.

Срокът за доставка на материални продукти е от 2 до 7 работни дни от датата на потвърждение на поръчката по E-mail.

Срокът зависи от натовареността ни или от графика за доставки на куриерската фирма за съответното населено място.

Доставчикът си запазва правото да забави доставката на поръчано Книжно издание повече от определеното време, в случай на временна липса на наличност. Вие ще бъдете своевременно информирани за забавянето на посочения от Вас телефон или E-mail.

Доставчикът не носи отговорност за забавяне на доставката поради некоректно подадена информация от потребителя, като име, адрес, телефон и др., както и при забавяне по вина на куриерската фирма.

Доставчикът си запазва правото да променя срока на доставка, както и да отказва изпълнение на поръчки, за което Клиентът ще бъде уведомяван своевременно на посочения от него телефон или E-mail.

Цената за доставка на стоките се изчислява на база съдържание на поръчката и адреса на доставка и се предоставя на Клиента и добавя към крайната цена преди финализиране на поръчката.

Начини на плащане. 

 • Наложен платеж – заплаща се директно на куриера при доставката на стоката.
 • Банков превод – Клиентът извършва банков превод на посочената по време на поръчката сума по банковата сметка на Доставчика. Продуктите и услугите се изпращат или предоставят на Клиента, след потвърждаване на получен превод по сметката на Доставчика (обикновено до 2 работни дни).
 • Плащане с Банкова карта – Клиентът се пренасочва към системата на доставчик на платежни услуги. Продуктите и услугите се изпращат или предоставят на Клиента, след потвърждаване на успешно плащане от доставчика на платежни услуги.

Информация относно упражняване правото на отказ от договора (рекламация) при дистанционни поръчки.

Според ЗЗП имате право да се откажете от дистанционна покупка (онлайн поръчка) и да върнете закупените продукти в 14-дневен срок. Ако искате да върнете продукт, свържете се с нас чрез формата за контакти, за да уточним най-лесния за Вас метод за връщането му.

Поради естеството на продаваните чрез онлайн магазина ни продукти се налагат следните условия за връщане на продукти:

 • При претенции за възстановяване на пълната стойност на продуктите, същите трябва да са в оригиналната търговска опаковка (защитно фолио в случаите, когато са изпратени с такова) и да не са разпечатвани, в съответствие с разпоредбите на чл. 55 от ЗЗП.
 • При връщане на продукти без защитно фолио в случаите, когато продуктите не са използвани, ще ви възстановим до 50% от стойността на продуктите (по чл. 55, ал. 4 от ЗЗП), след оглед при получаването им от нас;
 • Претенции за връщане на използвани продукти няма да бъдат уважени възоснова на чл. 57, ал. 5 от ЗЗП;
 • Не приемаме възстановяване на сумата чрез наложен платеж – имайте предвид, че няма да приемем пратката, ако е изпратена с наложен платеж;
 • Връщането на стоките, получени с доставка, е за сметка на потребителя чрез удобен за него начин (по чл. 55, ал. 2 от ЗЗП). Връщането трябва да стане в 14-дневен срок от решението за отказ от договора. Рискът от загуба или повреда на стоката по време на нейното транспортиране обратно до адреса на Доставчика се поема изцяло от Клиента и е единствено за негова сметка.
 • След получаване на върнатата стока и ако състоянието и отговаря на разпоредбите на чл. 55 от ЗЗП, възстановяването на заплатената сума ще се извърши в 14-дневен срок, на посочена от Вас банкова сметка (може да се свържете с нас тук);
 • При всички положения се свържете с нас, преди да изпратите продукта, в противен случай няма да приемем пратката ви!

За целта клиентът трябва да изпрати следните данни на имейл contact@hexstep.com или чрез формата за контакти:

 1. Номер на поръчка
 2. Имена на клиент на кирилица
 3. Телефон за връзка
 4. Номер на фактура, ако има издадена такава
 5. Лична банкова сметка – BIC/ IBAN.

Адрес за връщане на продукти: Хекстеп ЕООД, гр. Ветрен 4480, ул. „5-та“ 5, тел. за връзка +359898366770