Общи въпроси

 1. Защо Английско Букварче – специално за българчета?
 2. Как Букварчето ще помогне на родителя?
 3. Може ли детето да учи по Букварчето без помощта на възрастен?
 4. С какво пособието е полезно на учителя?
 5. Подходящо ли е за часове по ЗИП и СИП в училище?
 6. Може ли да се ползва в редовните часове по английски език?
 7. Може ли да се ползва като самостоятелен учебник за 1 – 2 клас в школа или лятно училище?
 8. Подходящо ли е за индивидуални уроци?

Поръчки

 1. Родител съм. Как да избера подходящия пакет?
 2. Преподавател съм. Как да разбера дали пособието е подходящо за учениците ми?
 3. Мога ли да направя групова поръчка и каква отстъпка ще получа?

Други въпроси

 1. Английските учебници са предназначени за деца, чиято родна и единствена азбука е латиница. Кирилицата има много сходни с латиницата букви. Някои от тях се изговарят по същия начин, други – по съвсем различен. Усвояването и е сериозно изпитание за дете на 7-8 години. Пособието осигурява плавния и естествен преход от кирилицата към латиницата, като развива нужните за новия език умения и качества на паметта. Същевременно, то неусетно натрупва нужната лексика и я включва в словосъчетания, фрази и елементарни ситуации на общуване.

2. Вие сте родител, загрижен за развитието на детето си. Или се опитвате да му помогнете, защото има проблем с английския език в училище? Това пособие е вашият шанс. Ако имате време и желание – можете да играете и учите заедно! Осигурили сме ви професионални съвети и подкрепа на език, разбираем за вас – Книгата за родителя и учителя. Ако времето ви притиска, можете само да споделяте радостта от успехите и напредъка! Останалото ще свършат игрите в нашите книжки и в мобилното приложение.

3. Да. Достатъчно е само в самото начало да се уверите, че детето е схванало идеята на игрите правилно. После само можете да надничате, за да се порадвате на неговите занимания и да го похвалите за постигнатите успехи! А защо не и да понаучите нещо ново и за самите вас? Примерът е единственият истински и добър възпитателен метод.

4. Вие водите класове и групи или имате индивидуални ученици 1-2 клас (понякога и по-големи), които все още не могат да четат или срещат сериозни затруднения, и са обезкуражени. Пособието ви  дава всичко необходимо за пълноценни, добре организирани и леки за учителя и децата учебни часове – без досадното преписване и наизустяване, без тестове, изпитване, скука. Същевременно, практиката е доказала, че то създава стабилна основа за следващите английски учебници. Вие няма да се грижите за нагледните материали, упражненията, ситуациите, мотивацията, самостоятелните и домашните задачи и обратната информация за ефективността от вашите занятия – всичко е обмислено, изпробвано от нас и предложено в най-подходящия за вас вид. Просто играете заедно с децата и се радвате на тяхното израстване, укрепване и интерес.

5. Да. Много добре допълва, без да повтаря учебниците за 1 и 2 клас. Не е свързано с тях, и позволява вие и децата да определяте темпото на прогрес. С пособието вие спестявате време и усилия сами да търсите, разпечатвате и подготвяте материала за занятията. Вашите ученици ще обичат часовете по ЗИП и СИП повече от редовните.

6. Да. Пособието е особено подходящо за самостоятелна работа, което ще ви осигури забавна и добре обмислена домашна работа за всеки час – достатъчно упражнения – игри, с които децата обичат да се справят сами. Вие само ще следите прогреса и ще се радвате на желанието и старанието на вашите малки ученици. Накрая, ще имате ято любознателни и интелигентни деца с отлични умения за четене и правопис, с достатъчен обем на зрителната памет и най-вече със самочувствие и любов към заниманията с английски език.

7. Да. Това е основното му предназначение и причината за неговото създаване. Заниманията по английски език в школа и особено в лятно училище или занималня трябва да се отличават от редовните училищни часове с динамичност, нестандартност и забавления. Те трябва да са по-близки до света на детето и да го разтоварват от учебния труд, напрежението и еднообразието. В школата и в лятната занималня за всяко дете трябва да се осигури възможност да работи спокойно в своето индивидуално темпо и да постигне максимално добри за способностите си резултати. Най-важното условие за това е учебникът и учителите да успеят да съхранят интереса и желанието на децата да се занимават с четене и писане. Пособието, което ви предлагаме е специално построено с тази цел и ви дава възможност за бърза смяна на дейностите с многобройни вариации на игрите и ситуациите.

8. Да. Многократно е изпробвано в условията на индивидуални уроци, когато детето няма партньори, с които да играе учебните игри и ситуации. Преподавателят, водещ урока, разполага с първокласни методически указания, от които може да комбинира дейностите по време на заниманията, като ги приспособява към особеностите на своя ученик. Героите на всеки един урок могат да се „съживят“ на куклен театър и всички роли да се изиграят от един участник.

Поръчки

 1. Инсталирайте демо-файла и го покажете на вашия ученик. Ако му хареса и прояви желание да продължи, абонирайте го за едномесечния пакет. Покажете му книжките и му обяснете, че приложението е само малка част от голямата игра. Уверете го, че книжките не съдържат преписване, задачи, контролни и учене наизуст, а още много игри с думите от приложението. Ако след седмица интересът на детето не е намалял, а напротив – увеличил се е, напомнете му за Учебната книжка – игра.  Нека детето само избере. Не се тревожете, че приложението ще изпреварва останалите книжки – това е нормално за тази възраст. Ако детето обича да изрязва и лепи, поръчайте допълнително Учебната книжка – игра или целия комплект. Книгата за родителя и учителя ще ви бъде в помощ, ако на вас самия е станало интересно и желаете да се забавлявате заедно с детето си.
 2. Инсталирайте, изтеглете и разпечатайте демо-материалите. Разгледайте ги внимателно и ги проиграйте сами. Преценете доколко те ще помогнат на вас и вашите ученици, и как ще се впишат в основните ви занимания. Ако имате нужда от основен курс за първокласници и/или второкласници, съветваме да изберете целия комплект. Мобилното приложение и Учебната книжка – игра можете да ползвате както в школата, така и за самостоятелна работа у дома. Особено полезно е пособието за индивидуална работа с изоставащи от групите си деца от втори и дори трети клас. То им дава шанс да преодолеят стреса и нежеланието, породено от неуспешните им опити да се справят с учебния материал. Опитът ни показва, че пособието има лечебен ефект.
 3. Да. В случай, че искате да ползвате приложението на няколко устройства едновременно в школата, обърнете се към нас лично – вие ще бъдете наш бизнес клиент и ще получите съответната отстъпка. При поръчани над 15 основни комплекта с тримесечни абонаменти за всяко дете, ще получите БЕЗПЛАТНО един  пълен комплект с Аудиозаписи + ресурсните пакети за всеки урок, а децата ще получат безплатно Учебната книжка – игра. При поръчани над 25 основни комплекта, освен изброеното по-горе, ще получите право на БЕЗПЛАТНА лична методическа помощ от автора по начини, подходящи за вас.